Новини



Переселенка зі сходу вимагала російську мову в Тернополі


«Вдячна» переселенка з Миколаївщини вчить всіх в Тернополі говорити з нею російською мовою.

Ця пані навіть обіцяла розбити вітрини в одній з крамниць Тернополя й показати продавчині свою «правоту», коли та відмовилася спілкуватися російською, розповідає ФБ-група Скандальна Тернопільщина.

«Жіночка» навіть погрожувала викликати поліцію з вимогою захистити її «права расґаварівать на русскам язикє».

Але власники магазину самі викликали поліцію й сталося диво: переселенка з правоохоронцями заговорила чистою українською мовою.

— Спитатися: скільки ще має бути прильотів і куди, щоб такі, як ця особа зрозуміла якісь елементарні цивілізаційні правила та відмінності українців і ординців? — обурюються учасники групи на фейсбуці.

Хоча особливо обурюватися нема чого: любов до російськомовного переселенця є невіддільною складовою тієї «соборності», за яку ще від 1918 року так активно борються галичани.

Проте судячи з відгуків під дописом, тернополяни пропонують далеко не «соборне» вирішення подібних конфліктів.

— Висиляти до орків.

— Може вже пора тим «переселенцям» повертатись в свою московію, а то щось засиділися тут у нас, нехай їде в кацапстан, там таким місце, фу як гидко, потвори

— Не могли там відтирить добряче, щоб згадала, чий хліб їсть і в якій країні живе

— Вибити курві зуби!!!

— Тобто знає українську. Але тупо і принципово не хоче. А ще й тут приїхала і качає свої права. Їзжай нахир туди, де тобі подобається в расею. І ніхто тобі не буде зауважувати і тобі буде уют.

— Вона країни переплутала. Ще й в Тернополі, де африканські студенти вже за пів року можуть українською говорити. Цього разу викликали поліцію, другого разу - хтось дасть в голову, тай так си буде краще засвоюватись рідна мова. А взагалі, що ж вони так себе силують, ну не любиш ти той Тернопіль чи Львів - їдь в росію, в чому проблема. Дістали вже такі персони.

Так виглядають основні тези серед відгуків, з якими на власні очі можна ознайомитися в самій групі.

Разом з тим, зустрічаються серед відгуків також відчутно інші наративи.

— 90 відсотків з них [переселенців] сепарня. У 15 му році ще, поверталися зі своїми зі стрільб. Їхали через Лисичанськ. Побратим окуляри сонцезахисні хотів купити собі. Літо... Заїхали на базар. Стоїмо перед тим стендом з окулярами. У дзеркало Побратим дивиться. Я разом з ним.

А той покемон, що ними торгував, стоїть зі своїм дружком та фак нам показує середнім пальцем своєї клешні. І рже. Ну ми то у дзеркало побачили. Побратим зняв з плеча автомат та й прикладом його пригостив так смачно... до тих уродів навіть на базарі стояти спиною не треба!

На Сході зараз ті @бані місцеві здають рашистам наші позиції та і все що можна здати! Ну що ж! Після Перемоги будемо їх як мінімум Українську Мову ВЧИТИ! — розповідає один з учасників групи, очевидно: військовик, або навіть і учасник АТО.


 

Інші дописувачі висловлюють розуміння, що нікого вже на сході особливо на Українську мову не перевчити, а ось їхнє прибуття в Західну Україну — відчутне:

На жаль до них ніколи не дійде. І це найбільша проблема. Ну звільнимо ми схід/південь. Але ж там багато таких "земляків", шо з ними робити?

Тепер, на жаль, вже не тільки на сході і півдні (((

Невже прозріння близько?...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?