Новини



На Буковині винесли 115 вироків військовозобов'язаним за перетин кордону з фіктивними документами


Від початку повномасштабної війни в Україні у Чернівецькій області винесли 115 судових вироків військовозобов'язаним чоловікам, які намагалися незаконно перетнути кордон з підробленими документами. Судді призначали штрафи, також обвинувачені оплачували внески на ЗСУ.

Чоловіки призовного віку, які намагались вирватися з призовного кріпацтва за кордон, здебільшого підробляли документи про непридатність нести службу або відстрочку — це тимчасові посвідчення військовозобов`язаного та довідки військово-лікарської комісії.

Також надавали прикордонникам фіктивні документи громадянство іншої держави, про інвалідність свою або дитини чи позбавлення батьківських прав у дружини. Про це йдеться в судовому реєстрі.

У матеріалах вироків йдеться, що чоловіки виготовляли документи самостійно на принтерах, змовлялися з іншими людьми, які підробляють документи за гроші, або отримували такі послуги з Telеgram-каналів.

Найменшу суму штрафу призначили чоловіку, який виготовив довідку про непридатність до призову на власному принтері — 5100 гривень.

Найбільша сума штрафу — 102 тисячі гривень, а також майже 200 тисяч гривень виплати українській армії.

Такий вирок винесли чоловіку, який за шість тисяч доларів оформив незаконний трудовий договір з підприємцем, який займається міжнародними перевезеннями. Чоловік, як водій фірми, міг перетнути кордон за системою "Шлях".

В середньому сума штрафів становить від 10 до 18 тисяч гривень. При винесенні вироків враховують щире каяття, чи була людина раніше судима та чи має дітей.

За даними обласної прокуратури, загалом за фактами підроблення та використання підроблених документів чоловіками, які підлягають військовій службі за призовом, до суду передали обвинувальні акти щодо 159 людей.

Нагадаємо, що попри лапання чоловіків на границі, попри загрозу великих штрафів і тривалих років ув'язнення – потік охочих вирватися з кріпацтва не меншає, малого того – до цього процесу на повну все більше долучається навіть державних службовців!

З самими прикордонницями включно.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?