Новини



Митарку та двох прикордонниць затримали за переправлення чоловіків у Польщу


Панянки допомагали незгодним чоловікам вирватися з мобілізаційного кріпацтва. Це перший випадок, коли ціна за виїзд перевищила встановлену державою офіційну плату.

Працівники Державного бюро розслідувань затримали і оголосили підозру кільком людям, які організували канал перенаправлення чоловіків призовного віку за кордон.

Серед затриманих є державна інспекторка одного з відділів митного оформлення, двоє прикордонниць та двоє цивільних, повідомила прес-служба Теруправління ДБР у Львові.

За даними ДБР, злочинну групу створили цивільна особа та державний інспектор одного з відділів митного оформлення.

– Вони залучили до своєї діяльності ще двох інспекторів прикордонної служби та одного мешканця Жовкви, — уточнили в ДБР.

Цивільні члени групи займалися пошуком охочих незаконно виїхати за кордон і пропонували за 6 тис. доларів допомогти покинути країну. Згодом ці кошти ділили між учасниками групи.

– Чоловіків спеціальним транспортом довозили до кордону із Польщею, де інші учасники схеми з-поміж посадовців митниці та прикордонників пропускали їх через кордон», – додали у бюро розслідувань.

Працівники ДБР задокументували 4 факти визволення чоловіків з призовного військоматного кріпацтва.

Відповідно зловмисники встигли заробити та поділити між собою 24 тис. доларів.

Суд вже усунув фіґурантів від виконання службових обов’язків та обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Варто зауважити, що київська влада нещодавно визначила заставну ціну за виїзд за кордон підприємцям в 200.000 грв, що приблизно відповідає 5000 доларів США. Щоправда, ще досі так і нема офіційного підтвердження про запуск цієї держ. схеми.

Проте на вільному ринку ціна за послугу щодо виїзду за границю коливалася від 1000 «зелених» до 4000 доларів США за одну особу.

Цей випадок зафіксував новий поріг за послугу – в $6000. Але треба визнати, і сервіс пропонувався неабиякий! Спецвіз до кордону – там «зелений коридор», і все таке. Ґлянц! Найвищий рівень!

Але цікаве не тільки зростання ціни й рівня послуг. Впадає в вічі також і та тенденція, що все більше і більше послуги щодо визволення з призовного кріпацтва чоловіків надають державні службовці й не просто службовці – а саме жінки!

Суто психологічно повинно б все виглядати навпаки: якраз чиновниці та службовчині мали би першими, чоловіків, що воліють виїхати з Неньки якщо не затримувати, то бодай засоромлювати – що вже казати про те, аби заявляти на них в правоохоронні органи.

Але ж нє: намагаються таки рятувати чоловічий ґенофонд ці прикордонниці, митникарки та працівниці соціяльних служб!

Щось точно не так пішло в Датськім королівстві...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?