Новини



За добу на Закарпатті затримали 14 чоловіків, які намагалися вирватися з призовного кріпацтва


Упродовж тільки одного 9 вересня поблизу кордону з Румунією та Угорщиною прикордонники злапали 14 чоловіків. Більшість чоловіків прикордонники затримали поблизу річки Тиса, що біля кордону з Румунією.

– Прикордонні наряди відділень "Великий Бичків", "Солотвино" та "Грушево" у шести випадках зупинили неподалік від берега Тиси 13 чоловіків, які мали намір незаконно перетнути українсько-румунський кордон. Восьмеро із затриманих є мешканцями Харківщини, четверо – з Полтавщини, один військовозобов’язаний – з Київщини. Усі речі затриманих були обгорнуті поліетиленом. Ще одного закарпатця, зупинили прикордонники відділу "Лужанка" під час перевірки", — йдеться у повідомленні прикордонників.

На затриманих прикордонники склали протоколи за спробу незаконного перетину кордону (ст. 204—1 КУпАП).

За це чоловікам може загрожувати штраф від 3400 до 8 500 гривень, або адміністративний арешт до 15 діб.

Аж дивно, чого це раптом люди тікають з відносно мирних Полтавщини та Київщини... Невже їм не хочеться жити в Країні Мрій, «ґдє так вольна дишіт чєлавєк»?

Як бачимо, тенденція до спроб вирватися з України тільки зростає. При чому, як екстенсивно – тобто збільшується фізична кількість людей і спроб перетнути кордон, так й інтенсивно —  коли це робити допомагають службовиці державних митної, пограничної та інших служб.

Хто там що казав про те, що «свободу – не спинити»...?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?