Новини



На Волині судитимуть адвоката, який допомагав чоловікам виїздити з України


Маразм київської влади міцнішає. 2 травня цього адвоката затримали під час отримання 27 тисяч гривень, які він вимагав та отримав від громадянина за внесення в список водіїв чоловіків, які хотіли привезти собі з-за кордону автомобілі. Себто чоловік явно не збирався ніде тікати з «Неньки». А дії адвоката – це вже наслідок законодавчого дурисвітства, а не першопричина.

Володимир-Волинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт про вчинення адвокатом зловживання впливом та сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України з корисливих мотивів.

Слідство встановило, що захисник був відповідальним від однієї з міських рад області за міжнародну та внутрішню доставку гуманітарних вантажів у період воєнного стану в Україні, відтак міг вирішувати із посадовцями органу місцевого самоврядування питання щодо включення військовозобов'язаних чоловіків до списку водіїв, які можуть виїжджати за кордон для ввезення гуманітарної допомоги, повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Зранку 02 травня 2022 року адвоката за оперативного супроводу працівників УСБУ в області затримали під час одержання 27 тисяч гривень неправомірної вигоди, яку він вимагав та одержав від громадянина за сприяння у внесенні в такий список чоловіків, які мали намір увезти собі з-за кордону автомобілі.

Принагідно ВОП нагадує, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ну, хоч це добре.

Але висновки такі.

Якби пан меценас гроші б не вимагав, а просто б сприяв виїзду чоловікам за кордон – то ще б став справжнім народним героєм.

Але як казали «старі‑добрі» рекетири з 1990‑х – Жадібність породжує Бідність. Це по‑перше.

По‑друге, погодьтеся: не країна, а театр абсурду!

Самі ж правоохоронні орґани фіксують факт, що чоловіки «кріпацького» віку збиралися з'їздити туди та назад, аби скористати законною можливістю купити собі вживану автівку в Европі з нульовим розмитненням.

Себто ніхто «державної зради» скоювати не збирався.

І це – лише один конкретний випадок, який свідчить, наскільки глибоко є дурисвітським нинішнє обмеження конституційних свобід чоловіків від 18 до 60.

Далі буде ще більше.

Ще більше дурисвітства від нинішньої київської адміністрації.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?