Новини



Калушанин хтів втікти з воєнкоміссарського кріпацтва, але зламав ногу


Легінь з Калуша зламав ногу під час втечі від правоохоронців поблизу кордону з Румунією на Закарпаттю.

Чоловік разом зі своїм товаришем намагалися втекти закордон, однак їх помітив прикордонний патруль.

Одного із втікачів з призовної неволі затримали одразу, інший — стрибнув з бетонного укріплення поблизу річки та зламав ногу.

Прикордонники викликали травмованому швидку, медики діагностували у нього два переломи.

Як повідомили у Західному реґіональному управлінні Держприкордонслужби, двох чоловіків, які вийшли з автомобіля та побігли до річки Тиса, якою проходить кордон з Румунією, помітив прикордонний патруль відділу «Великий Бичків». Обоє чоловіків почали втікати від пограничників.

– Обидва затримані є мешканцями міста Калуш Івано-франківської області», — йдеться у повідомленні прикордонників.

На порушників склали протоколи за ч. 2 ст. 204-1 КУпАП (спроба незаконного перетину кордону). За скоєне ухилянтам загрожує до 8,5 тис. грн штрафу або арешт на 15 діб.

Закарпатські прикордонники нагадують, що від 24 лютого 2022 року на ділянці відповідальності Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 11 випадків загибелі «біглих кріпаків», які намагались втекти закордон.

Десять із них потонули, перепливаючи Тису, ще один помер від переохолодження на високогір’ї. Двоє утікачів було доставлено у лікарню з обмороженням кінцівок.

Цікаво, де були ці доблесні прикордонні «ловці кріпаків» в 2014 році на границі з росією? Невже мужньо лапали порушників державного кордону?

Втім, цей випадок має й добру вістку: доки заживатиме перелом, то калушанин ніхто в «москалі» точно не забриє. Тобто це місяців так два, а може і всі три.

А там Київ обіцяє, що до Нового року ми «вже перемогли» – тож зберігається примарна надія на скасування кріпацького режиму під приводом «воєнного» стану.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?