Новини



39-річний псевдостудент‑полтавчанин показав на кордоні фальшивий студентський і пропонував хабар за виїзд з Неньки


Новонамальованого спудея підвели прогалини в останніх новинах. Він пропонував за свою волю якихось нещасних $1000.

А ось якби чоловік не нехтував би стрічкою вістей від ЗУНР, то знав би, що зараз за виїзд одного чоловіка віком 18‑60 років є офіційно встановлена київською владою ціна в 5000 доларів США.

Але це для «поважних людей», тобто для бизнесменів, а не якихось самозайнятих одноосібників з кустарними студентськими квитками.

Уродженець Полтавської області хотів виїхати до Польщі через пункт пропуску «Грушів» на Львівщині.

– Для перетину кордону в умовах воєнного стану, окрім паспорта, чоловік надав інспектору прикордонного контролю документи про навчання у Польщі. Під час перевірки прикордонники встановили – документи з ознаками підробки, – повідомили в Держ.Прикордон.службі.

Викриття дисидента із Полтави не зупинило: він спробував «вирішити питання» підкупом. На пропозицію хабаря в розмірі 1000 доларів США – прикордонний наряд відповів відмовою.

Воно й зрозуміло: розділити на всю зміну, то навіть не по сотці «баків» на кожного вийде.

Тож наступникам варто взяти до уваги: зараз менше $5000 – навіть не має чого й пропонувати.

За цим фактом співробітники ВВВБ Держприкордонслужби надіслали повідомлення про вчинення кримінального правопорушення за ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Також чоловік буде відповідати за використання підроблених документів під час перетину кордону – за ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів».

Наївного східняка прикордонники передали співробітникам поліції.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?