Новини



€4000 брала прикарпатка за послугу чоловікам


Можемо констатувати, що ціни від лютого таки підросли.

Саме за таку винагороду жителька Івано-Франківської області виготовляла для «клієнтів» липові документи про їх непридатність до військової служби.

Як встановили оперативники Львівського прикордонного загону спільно зі співробітниками Управління міґраційної поліції у Львівській області та співробітниками слідчого управління поліції Львівщини, 45-річна жителька Івано-Франківщини разом з двома спільниками допомагала залишати країну тим чоловікам, які не згодні з кріпацьким закабаленням, яке знову відновилося під приводом війни в Україні.

Жінка виготовляла фіктивне посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, що є підставою для перетину державного кордону України, пише галицька Galka.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисниці виявили та вилучили близько 2,5 млн грн, підроблені печатки, медичні бланки, медичні довідки, чорнові записи, комп’ютерну техніку та інші речові докази. Усе вилучене скеровано на експертне дослідження.

Судячи з вилученої суми — попит на послуги таки був, і чималий.

Це тільки взайве підтверджує, що коли створити якийсь протисуспільний закон — суспільство буде продовжувати шукати й шукати, як той дурбецальський закон обійти!

Як казали колись большовистські революціонери:

— Саджайте, саджайте — всіх не пересаджаєте!

В цьому ключі пригадується, що якихось 100 років тому в США було ухвалено «сухий закон».

Нашим держивладцям варто було б підівчити цю історію: до чого цей горезвісний закон було призвів і чим все закінчилося.

То саме і тут: в скорому часі на вулицях можуть перестрілки початися — і проти повісткових жандармів; і проти тих, хто не дає за границю виїхати.

А можна ж було зробити по‑людськи!

Наприклад: тисяча «баксів» за право виїхати закордон на 1 місяць. При купівлі 12 місяців «виїзду» — тринадцятий надається задармо!

І водночас скасувати надовічно під нуль розмитнення вживаних автівок з Заходу.

Виграли б від цього всі!


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?