Новини



Представники українського бізнесу зможуть виїжджати за кордон на 7 днів — міністерка економіки


ЗУНР постійно висвітлює тему про намагання чоловіків 18‑60 літ в той чи інший спосіб виїхати за границю. Офіційні речники та преса, яка їх обслуговує – зневажливо цих мужчин називає «ухилянти». Очевидно, їхні прогалини в знанню бодай ключових засад політекономії не дозволяють осягнути, що є суспільний базис, а що – надбудова. Добре, що є ще бизнес, який штурхає двієчників у владі бодай заднім числом наздогнати ці проґавлені знання.

Війна – війною, а Закони Економіки просто так собі за сподні не запнеш.

ЗУНР ще коли почав поминатися про перші дзвіночки про то, що запертя майже наглухо границь – країні, а в стані війни особливо! – йде тільки на шкоду, а тому хто‑хто, а бизнес мовчати не буде!

Не минув і місяць, як так воно і сталося: певний сеґмент бизнесу собі вже виборов, най і обмежене, та все ж право виїзду за кордон.

 

З 1 вересня представники українського бизнесу зможуть виїжджати за кордон.

Новину в ефірі телемарафону повідомила Юлія Свириденко – перша віцепрем’єрка, міністерка економіки. Відповідне рішення ухвалили вже 19 серпня, передає Bukovyna Online.

– З 1 вересня бізнес, який сплачує офіційно зарплату, який не має заборгованостей по податках та зборах перед бюджетом, у якого середня зарплата – не менше 20 тисяч гривень, 10% штатної чисельності (але не більше 10 людей) матимуть змогу виїжджати за заявкою роботодавця, – заявила Свириденко.

За її словами, це – важливий крок, необхідний для бізнесу – щоб працівники мали змогу брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатись до України для того, щоб розвивати свій бізнес.

 

Що потрібно для виїзду:

• офіційно виплачувати зарплату;

• не мати заборгованості з податків та зборів;

• своєчасно надати податкову звітність;

• середня зарплата працівників має бути не менше 20 тисяч гривень;

• виїжджати зможуть 10% штату, але не більше 10 людей;

• виїхати можна на термін до 7 днів;

• заявку можна буде оформлювати через «Дію».

200 тисяч гривень застави на власний рахунок в Ощадбанку. Ці гроші повернуться після того, як людина, що була у відрядженні, повернеться до України.

У Мінцифри додали, що для виїзду підприємців за кордон запускають нову послугу є-Відрядження.

Подати заявку на виїзд зможуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи на порталі «Дія» у кілька притисків.

 

Отже, що у висліді маємо?

Ще в червні собі право на конституційну свободу пересування виборов ІТ‑бизнес – один з наймобільніших нині видів підприємництва та роду зайнятости.

Два місяці потому таке право виборов собі вже середній, і тим паче крупний бизнес – бо ж зрозуміло, що платити нині «набіло» такі суми найманому робітникови якийсь дрібонький ФОП, скажімо, з села Нирків у Товстенській селищній громаді Чортківського району – навряд чи зможе.

Щоправда, тепер за право виїзду з Країни У – потрібно внести заставу приблизно в $5000 за особу.

Не треба бути пророком в цій країні, аби передбачити масові і постійні затримки повернення цих коштів з окремого рахунку в Ощадбанку назад в обіг.

З іншого боку – тепер зрозуміло, чому останнім часом так рвацько ружні «таємні служби» намагаються придусити всі інші, альтернативні схеми виїзди за кордон – аби не збивали ціни, «кустарники» бісові!

Втім, загалом тенденція зрозуміла: десь на жовтень‑листопад слід чекати наступного «попущення» з боку київського престолу і «сонцесяйних» на нім – тобто мають дати дозвіл на вільний виїзд дрібним торговцям, перекупникам, «базарникам» і так далі – словом, тим, хто всі ці роки самотужки годував себе та свої сім'ї‑діти.

Самозайнятим особам тобто.

Можливо навіть опустять ціну за виїзд до $3000 за особу, що вже буде конкурувати з «трансферними базарниками».

А там диви: до наступної весни вже й до «найвеличнішого» правителя в Києві дóйде, що той хто має воювати – той і без жадних обмежень піде то робити.

Але ж хтось має того вояка ще й годувати, споряджати, озброювати, лікувати!

І робить це НЕ якась абстрактна «держава», і ніхто інший, як Його Величність – Платник Податків!

Тому плати тисячу баксів – їдь на свої закупи!

Втім...

То так тре' було відразу робити . А зара' запізно вже.

Після такого кріпацтва, яке владоможці влаштували чоловічому населенню цієї країни від 24 лютого – цілком буде зрозуміло, що дедалі зростатиме кількість охочих перетнути кордон Країни Мрій тільки в один кінець.

Бо хто його зна', які обмеження ще тамтим «київським сонцесяйним» впадуть на голову через рік...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?