Новини



На Золочівщину перемістилося три підприємства зі Сходу


Одне ‑ з Харкова, ще два ‑ з Київщини. На черзі – по одному підприємству з Дніпра та Миколаївської области. Східна економічна експансія на Галичину триває.

Станом на нині на теренах Золочівського району знайшли свій притулок три східняцьких підприємства.

– Одне підприємство з Харкова, яке займається виробництвом та сортуванням фіточаю, переїхало до Підкаменя. Раніше на підприємстві працювало 60 людей, на даний час 10 осіб.

Друге підприємство з Київської області переїхало до Золочева, яке здійснює інженерний супровід, монтаж та наладку приладів обліку (паливо, спирт, пропан та інше).

Третє підприємство, що займається виробництвом снеків переїхало з Київської області до Бродів, – цитують замісника начальника Золочівської РВА Богдана Гринишина Варіанти.

За його словами, також ведуться перемовини щодо переїзду ще двох підприємств.

Зокрема, з Дніпра планує переїхати до Бродів підприємство з виробництва взуття.

Також підприємство з Миколаївської області, що займається ремонтом і технічним обслуговуванням техніки, виробництвом тракторів, розглядає можливість відновити діяльність у Золочеві.

Нагадаємо, станом на кінець липня 193 переміщені зі Сходу підприємства завершили переїзд на територію области. На підтримку бізнесу Львівщини на час дії воєнного стану в Україні передбачили 50 млн грн.

Отже, за підтримки київської влади східна економічна експансія на Галичину триває.

Втім, якщо Галичина перестане себе нарешті поводити як об'єкт, а гучно заявить про свою суб'єктність, то з цього для краю міг би вийти ще й зиск!

Ось тільки чи вистарчить Галичині, Західній Україні вцілому – духу на таке історичне осмислення?


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?