Новини



Харківська мережа пекарень вирішила нагодувати хлібами Львівщину


У Львівському районі збудують новий завод хлібобулочних виробів. Йдеться про мережу, яка була зосереджена на Східній України, та через бойові дії втікла на Львівщину.

– Мушу згадати про будівництво нового заводу хлібобулочних виробів на території Львівського району, яке невдовзі розпочнеться. Мережа заводів та точок продажу в основному була зосереджена на Сході України (Харків та Київ)», – каже очільник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Попередньо на заводі працюватиме близько 1000 людей. І це, мабуть, найкраще, чого можна чекати від подібного переїзду. За умови, звісно, якщо ці робочі місця отримають місцеві мешканці краю і рівень зарплати буде не нижчий за східняцькі: відомо ж бо з різних офіційних статистик, що він що на Харківщині, а тим паче на Київщині – в рази завжди був вищий за Західно‑Український рівень.

Загалом, від 24 лютого 2022 року до Львівської области перемістилося вже 203 підприємства, 130 з яких стали до роботи, знає Tvoe Misto.

Найбільше перевезених підприємств в таких галузях: легка промисловість – 39, машинобудування – 23, металообробка – 23,  харчова промисловість – 21, хімічна промисловість – 13, медицина – 11, будівництво – 9, меблева промисловість – 7, торгівля – 36, інші - 21.

А не було б війни – східний капітал так би й не згадував, де та «бендєрофщіна» взагалі є на мапі.

І не знати навіть, що ліпше...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?