Новини



Східна економічна експансія на Прикарпатті триває: переїхало ще одне підприємство з Харкова


Завод будівельної композитної арматури та сітки IMPERATYV перемістилося з Харкова до Калуша, Івано-Франківської області

Підприємство виготовляло 1500 км арматури щомісяця. До Калуша перебралася команда підприємства, оскільки устаткування вивезти не вдалося. Все необхідне обладнання збирали самі на Прикарпатті, закуповуючи необхідні механізми.

– На виробництві у Харкові працювало понад 50 осіб. У Калуську громаду евакуювалися не всі. Зараз на підприємстві працює десять: і харків’яни, і мешканці нашої громади: електрозварювальники, слюсарі, контролери якості, електрики, енергетики, – зазначив мер Калуша, повідомляє Espreso Zahid.

Він повідомив, що до війни потужність заводу складала 1,5 млн метрів арматури та 75 тис. квадратів композитної сітки в місяць. Сьогодні виробляють приблизно половину довоєнних об'ємів.

Компанія має партнерів в Польщі, Угорщині, Туреччині, Йорданії, налагоджує зв’язки з Литвою, Чехією та Болгарією.

– З початку війни в Калуську громаду перемістилося вже більш як 10 підприємств із територій, де ведуться активні бойові дії. Серед них – металообробні, легкої та харчової промисловості, перероблення електронних відходів, – зазначив Андрій Найда, міський голова.

Що ж, з такими темпами навали зі Сходу – незабаром в Галичині все точно ‟буде Україна”: включно з 95‑ми кварталами, недоумкуватими хохляцкими серіалами про Гуцулів, а кацапський східняцький суржик офіційне буде проголошено ‟літературною нормою”.

Повзуче поглинання – воно таке.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?