Новини



Експансія східняків на Західну Україну триває: харків'яни відкрили у Львові кав'ярню «Я – це кава»


Історія кав'ярні «Я – це кава», що у Львові, розпочалася насправді 24 лютого у Харкові. Війна, стрілянина і потужні вибухи внесли корективи у плани Костянтина та його партнерів. Захищати своє місто не залишився: спокійніше відкрити ві Львові каварну. Це саме то місто, де їх найбільше бракує...

– Я живу на Салтівці (найбільше спальний район Харкова з населення в 400 тис. осіб ‑ прим. ЗУНР), як і мої партнери по бізнесу. Спочатку чекали: день, два, три, а потім вирішили евакуюватись. Приїхали до Львова і не шкодуємо, – розповів співвласник переміщеного бізнесу Костянтин.

Почати з нуля харків'яни вирішили з невеликого МАФу. Там зробили ремонт і надавали місцю сучасного вигляду. В інтер'єрі вирішили поєднати харківський досвід з львівськими особливостями. І вже невдовзі «Я – це кава» відкрилася для відвідувачів, повідомляє Zaxid.net.

В кав'ярні «Я – це кава» працюють як і місцеві, так і переселенці, як-от художники, які намалюють ваш портрет на каві. Така родзинка у поєднанні зі смачними напоями подобається відвідувачам, тож власники планують відкривати нові локації.

– Наші заклади у МАФах – це дуже зручно. Для малого бізнесу – дуже комфортно, адже ці споруди не потребують великих інвестицій, вкладень, тому маленький бізнес може собі це дозволити, може розвиватися і наймати людей, – додав Костянтин.

Це добре, що харків'янину комфортно відкривати бізнес в МАФах. Правда, чомусь з ними постійно ведуть боротьбу міщани того чи іншого міста, зокрема і Львова.

Щодо арґументів, мовляв, переміщені бізнеси створюють нові робочі місця – це лише напівправда. Бо наразі ніхто ще не оприлюднив статистику, яку частку цих новоутворених робочих місць обіймають саме місцеві мешканці Західної України, а яку – ті ж саме перевезені услід за бізнесом східняки?

Аби не вийшло, що суто для місцевих жителів цей розхвалений приріст робочих місць – прямує до нуля...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?