Новини



На Закарпатті переміщене підприємство може виготовляти енерґоефективне житло для біженців


Через війну підприємство «Зібрано» перемістило виробничі потужності з Броварів Київської області на Закарпаття. Компанія понад 10 років займається проєктуванням, виробництвом, постачанням і монтажем енергоефективних будинків по всій Україні та ЕУ.

В межах робочої поїздки на Іршавщину очільник ОВА Віктор Микита відвідав перевезене підприємство, котре вже перезапустило роботу в краї й зараз успішно виконує замовлення.

Близько 80% продукції компанія експортує у країни Европи.

– Підприємство змогло відновити роботу завдяки програмі Закарпатської ОВА з підтримки релокації. Були створені максимально сприятливі умови, логістика та підтримка органів влади на всіх рівнях. Зі слів керівника компанії, виробництво вже залишиться працювати в нашій області, – прокоментував Віктор Микита.

Керівництво ОВА, голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, представники депутатського корпусу облради та Іршавської тергромади спільно з командою підприємства «Зібрано» також обговорили можливості збільшення обсягів виробленої продукції та замовлень на внутрішньому ринку, зокрема й питання будівництва житла для вимушених переселенців.

– Якість, технолоґії, тайминґ та ціна – відповідають вимогам, які зараз ставлять до реалізації проєкту з розміщення вимушених переселенців, – зазначив Віктор Микита. – Підприємство може забезпечити виконання замовлень щодо будівництва житла в об’ємах до 3 тис. кв. м площі на місяць. Гнучкість менеджменту дозволяє інтегруватися в умови сьогодення, що є критично важливим у воєнний час.

Щож, не ма так зле, аби не добре не вийшло – багато хто зі східняків в життю не видів модернових модульних будиночків европейського взірця.

А тут: і переселили в багатющий на історію европейський край – в сонячне Закарпаття, і ще й будиночок файний дадуть задурно.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?