Новини



До полювання на людей на вокзалах долучаються прикордонники


У Чернівецькому прикордонному загоні анонсували контроль документів на залізничних вокзалах станцій Ворохта, Татарів і Вороненка.


Цього літа прикордонники посилять охорону кордону, зокрема на гірських ділянках та у популярних туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської області. Про це 7 червня повідомив прес-офіцер Чернівецького прикордонного загону Костянтин Ліснік.

"Це пов’язано з тим, що чимало правопорушників маскуються під туристів. Під наміром відвідати Говерлу чи інші туристичні місця, далі намагаються незаконно перетнути кордон. Зокрема, ділянка кордону, за яку відповідають прикордонники Чернівецького загону в Івано-Франківській області неподалік має три залізничні станції. Це Ворохта, Татарів і Вороненка, де раніше ніколи людям не зустрічалися прикордонники", - розповів Ліснік в коментарі для ЗМІ.

Він відзначив, що на вищезгадані станції сьогодні прибувають чимало пасажирських потягів з різних регіонів України. У зв'язку з цим на ділянках посилять контроль. Ба більше для туристів поява прикордонників стала певною новиною й не усі адекватно сприймають їхню роботу.

За словами Лісніка, прикордонники перевірятимуть документи, підстави перебування людини у прикордонних районах й транспорт громадян. У разі відсутності документів можуть звернутись до відповідних реєстрів. "Наша основна мета - це виявити порушників кордону. Для людей, які не мають проблем з законом, ця перевірка триватиме одну хвилину", - додав він.

Варто додати, що напередодні міський голова Чернівців Роман Клічук назвав "полюванням на людей" патрулювання працівників ТЦК на залізничному вокзалі міста. "У звʼязку з бездумною мобілізацією, яка відбувається, за моєю інформацією, виключно в Чернівцях, на залізничному вокзалі. Це має практично такий вигляд, як полювання на людей, на гостей міста. Зараз усі бояться їхати в Чернівці", — наголосив він.

Водночас, за його словами, багато людей "пристосувалися", виходячи з потягів раніше, в Коломиї, а вже звідти попутним транспортом дістаються Чернівців. Є й люди, які не виходять з потяга безпосередньо на вокзалі, а їдуть до депо.

У звʼязку зі зменшенням пасажиропотоку через дії ТЦК на вокзалах, Чернівці можуть залишитися без транспортного сполучення, каже міський голова. "У звʼязку з тим, що до Чернівців ніхто не приїжджає, з Чернівців ніхто не виїжджає, Укрзалізниця справедливо бачить зменшення пасажиропотоку і задля економії скорочує маршрут. Я б адресував це питання військовій адміністрації і ТЦК, бо такими темпами до Чернівців скоро не приїжджатиме жодний транспорт, ні автобуси, ні потяги", - додав Роман Клічук.

Як повідомляв ЗУНР, на початку травня футболіста ФК «Хуст» Миколу Сираша, якому недавно виповнилося 25 років, забрали із залізничного вокзалу міста Хуст, відвезли у ТЦК і мобілізували.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?