Новини



На Закарпатті зі скандалу почалася мобілізація 25-літніх


Футболіста ФК «Хуст» Миколу Сираша, якому недавно виповнилося 25 років, забрали з вокзалу і відвезли у ТЦК.

Після календарного матчу 7-го туру групи «вибування» Першої ліги з «Гірником-Спорт» Микола Сираш відпросився у керівника «Хуста» Володимира Циткіна на один день до Києва за сімейними обставинами: вимагала госпіталізації його маленька дитина. Залагодивши справи в столиці, гравець повернувся до Хуста на потязі Київ – Солотвино. Проте на вокзалі його зупинили особи у військовій формі, після чого доставили до ТЦК. Миколі Сирашу вдалося повідомити одному з тренерів «Хуста», що його забрали військові. У клубі заявили, що гравець не підлягав мобілізації через вік, оскільки закон ще не набрав чинності.

«На момент затримання футболісту виповнилося 25 років. Хоча закон ще не вступив у дію, в славнозвісному Хустському ТЦК свої правила незаконного утримання людей. Команди відмовляються їхати в Хуст через дії Хустського ТЦК. Декілька клубів в Україні визнали критично важливими обʼєктами, а їхні гравці відповідно – отримали бронювання від мобілізації. Чи можливе проведення всеукраїнських змагань, в яких буде приймати участь 3 клуби?», – зазначили у ФК.

Варто відзначити, що насправді ТЦК отримали дозвіл мобілізувати чоловіків, старших за 25 років, починаючи з 3 квітня 2024 року, на наступний день після того, як відповідний закон підписав президент України. Тому не дивно, що у службі зв’язків з громадськістю Закарпатського ОТЦК заявили: військові діяли в межах закону, і якщо спортсмен не заброньований, то підлягає призову.

«Вболіваємо за український футбол, але захист України ставимо на перше місце. Процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією. В той час коли сотні видатних спортсмені в лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни», – цинічно пояснили у Закарпатському ОТЦК.

За інформацією місцевих ЗМІ, гравець «Хуста» вже перебуває в одній з військових частин.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?