Новини



Головний московський піп Прикарпаття любить хлопчиків (ФОТО 18+)


Під час обшуків у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП співробітники СБУ знайшли 17-го річного хлопця з церковного хору в ліжку архімандрита.

Видання LB.ua повідомило з посиланням на джерела в СБУ, що у келії митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія "застали в момент фізичної близькості" архімандрита Никиту з юнаком, який співає у місцевому хорі. До того ж хлопцю лише 17 років.

LB.ua опублікувало фото хориста, який стоїть біля стіни з піднятими руками в самій білизні.


Видання "Ґрунт" пізніше опублікувало аналогічне фото і самого архімандрита.

При цьому секретар Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП архімандрит Никита (Сторожук) заявив, що представники СБУ під час перевірки на території єпархії нібито змусили всіх співробітників роздягнутися і сфотографували під загрозою розстрілу. Він заявив, що в єпархії сталася "віроломна подія".

"О 7.00 ми почули якісь незрозумілі звуки. Виявляється, що співробітники Служби безпеки України... приїхали до нас і захотіли привітати мене з обранням на Івано-Франківську кафедру, мабуть. Хоча зачепили не тільки мене, а й керуючого Чернівецької єпархії. Нас розбудили, розбили двері, нас вивели зі своїх кімнат, усіх, хто перебував у єпархії, приставили до стіни, розділи і, виявляється, сфотографували... А потім усілякі добавки непристойні, ви, мабуть, усе це читали. Господь суддя усім тим, хто це написав", – заявив архімандрит Никита.

Він зазначив, що якщо автори "непристойних повідомлень" мають докази, то нехай вони доведуть написане. "Слава богу, пострілів не прозвучало, хоча такі погрози були. Я готовий до пострілів, я не боюся смерті, але дуже прикро, що державні служби України зовсім не демократичні і використовують якісь деспотичні методи звичайних обстежень, які вони мають право проводити", – додав секретар єпархії. За його словами, обшуки тривали 12 годин.

Як писав ЗУНР, архімандрит Никита (Сторожук) обраний єпископом Івано-Франківським та Коломийським. Клірик є фігурантом бази "Миротоворець".


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?