Новини



Московську церкву на Прикарпатті очолив фігурант «Миротворця»


Єпископом Івано-Франківським та Коломийським став архімандрит Никита (Сторожук) з бази "Миротворець". Таке рішення прийняли на синоді Української православної церкви Московського патріархату.

Синод ухвалив звільнити попереднього митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима. На його місце призначили архімандрита Никиту (Сторожука). Про це сказано на офіційному сайті Івано-Франківської єпархії УПЦ МП.

“Згідно рішення Священного Синоду УПЦ  від 23.11.2022 клірик Чернівецько-Буковинської єпархії  архімандрит Никита (Сторожук) обраний єпископом Івано-Франківським та Коломийським. Духовенство, чернецтво та вірні Івано-Франківської єпархії вітають архімандрита Никиту з обранням у сан єпископа”, – йдеться у повідомленні.

У базу "Миротворець" архімандрита Никиту додали 1 травня 2020 року.

Серед причин внесення архімандрита Никити (в миру – Андрія Сторожука) до бази “Миротворця” – "вчинення провокацій, маніпуляція інформацією й участь у дестабілізації суспільного життя в Україні". Також клірика УПЦ МП вважають противником незалежності українського православ’я від РПЦ, йдеться на сайті "Миротворця".

Як писав ЗУНР, СБУ провела обшуки в двох монастирях та в приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ МП.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?