Новини



В монастирі УПЦ МП на Рівненщині шукали диверсантів з Білорусі


СБУ провела обшуки в двох монастирях та в приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ МП.

На Рівненщині СБУ провела контррозвідувальні (безпекові) заходи на території Корецького Свято-Троїцького монастиря (м. Корець), жіночого монастиря на честь Волинської ікони Божої Матері (с. Серники Зарічненського району) та на території приміщень Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ.

Ці заходи (фактично – обшуки та масова перевірка документів) були проведені спільно з Національною поліцією та Національною гвардією – в межах системної роботи з протидії підривній діяльності російських спецслужб в Україні. Причиною обшуків нібито є анонімний дзвінок про причетність керівництва Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ до приховування диверсійно-розвідувальних груп, які зайшли з Білорусі, проте офіційно в СБУ цю інформацію не підтвердили.

У СБУ пояснили, що вказані заходи проводено для недопущення використання релігійних громад в якості осередку «русского міра», перевірки даних про використання приміщень монастирів для переховування диверсійно-розвідувальних груп, іноземних громадян, зберігання зброї тощо, убезпечення населення від провокацій і терористичних актів.

За безпосередньої участі представників церкви правоохоронці провели огляд вказаних території та приміщень з метою виявлення заборонених до обігу предметів, здійснили перевірку осіб на предмет їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України.

“Перевіряли телефони, паспорти, які наші контакти, з ким ми контактуємо. Ніяких протизаконних зв’язків у нас не було знайдено. Передивились будівлі наші, але нічого протизаконного у нас не знайдено. Ми нічим протизаконним не займаємось, ми народились в Україні, живемо в Україні і хочемо померти в Україні. Ми молимось за мир. Ми всі – за Україну”, – сказала "Сусіпльному" представниця Корецького монастиря черниця Саватія.

Як писав ЗУНР, поблизу Луцька прихильники Московського патріархату покусали волонтерку.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?