Новини



Під час обшуків в УПЦ МП на Тернопільщині та Прикарпатті знайшли антиукраїнську літературу


Під час обшуків у Почаївській духовній семінарії та Івано-Франківській єпархії УПЦ МП працівники СБУ виявили велику кількість проросійської літератури, у якій заперечувалося існування України як держави.

Як повідомила  у понеділок, 28 листопада, прес-служба СБУ в Івано-Франківській області, під час обшуків, проведених напередодні у приміщеннях єпархії УПЦ МП в Івано-Франківську та у Почаївській духовній семінарії (Тернопільська область) правоохоронці виявили проросійську літературу та символіку «великого войска Донского», яке брало участь в окупації Донбасу.

Крім того, під час огляду приміщень єпархії СБУ виявила проросійську та антиукраїнську агітаційну літературу, у якій заперечується існування українського народу і мови та право України на державність. Також СБУ знайшла брошури та книжки ксенофобського змісту з образливими вигадками про інші національності та релігії. «Більшість літератури – авторства російських авторів та видання російських друкарень», – уточнюють в СБУ.

Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 ККУ (розпалювання національної, регіональної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті). Крім того, контррозвідка СБУ вивчає походження виявленої в одному з підсобних приміщень символіки незаконних збройних формувань періоду початку російської агресії на Донбасі 2014 року.

Як писав ЗУНР, під час обшуків у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП співробітники СБУ знайшли 17-го річного хлопця з церковного хору в ліжку архімандрита.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?