Новини



Чернівецький суд визнав незаконною заборону на виїзд студентів за кордон (ДОКУМЕНТ)


Про це у Facebook повідомив народний депутат України з Буковини Георгій Мазурашу.

 "Ще одне визнання судом першої інстанції незаконним рішення прикордонників про відмову у перетині кордону студенту іноземного вузу. Можливо, буде апеляція.

Чому позов задоволено лише частково? Тому що студент звертався і з проханням і надати дозвіл на виїзд за кордон, але це повноваження ДПСУ, які суд не може взяти на себе, отож «суд не вбачає правових підстав для задоволення позовної вимоги про надання позивачу дозволу на перетин державного кордону України, оскільки прийняття такого виду рішень належить до виключної компетенції органів Державної прикордонної служби України, функції якої суд не може перебирати на себе, а тому відмовляє у задоволенні такої вимоги».

Тобто, враховуючице досвід, студентам краще позиватися лише в частині незаконності рішення про відмову у перетині кордону. Тоді студенту, як повідомляли публічно, з другої спроби таки вдалося виїхати", - йдеться у повідомленні.

Георгій Мазурашу вважає, що Кабмін фактично бере на себе функції парламенту, вносить до Постанови 57 зміни, які суперечать Конституції та законам, і це створює купу додаткових непотрібних проблем нашим громадянам.  

"А взагалі дуже дивна ситуація… Кабмін фактично бере на себе функції парламенту, вносить до Постанови 57 зміни, які суперечать Конституції та законам, і це створює купу додаткових непотрібних проблем нашим громадянам:((
Мало бід і проблем за наслідками рашистської агресії, так ще ми самі собі шкодимо подібними рішеннями:((
Не жаліюсь - констатую…
Як представнику владної команди, соромно за такі рішення виконавчої влади, які шкодять громадянам, економіці (а отже і обороноздатності) та країні в цілому… Як же нам потрібна «мобілізація здорового глузду»… Зі свого боку роблю залежне від мене, в межах нардепівських повноважень….", - пише нардеп.

Це вже друге рішення суду щодо виїзду за кордон студентів іноземних навчальних закладів. Кілька днів тому Чернівецький окружний адмністративний суд постановив, що студенти мають відстрочку від мобілізації і можуть вільно перетинати кордон.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?