Новини



На Львівщині стартує туристичний проєкт «Мандруй Львівщиною. Історія другої домівки»


Мальтійська служба допомоги за підтримки Львівської ОВА запускає туристичний проєкт, спрямований на соціалізацію та емоційне розвантаження східняків – «Мандруй Львівщиною. Історія другої домівки». Проєкт передбачає орґанізацію екскурсійних заходів для переселенців для кращого ознайомлення з краєм, поглиблення знань про Львівщину.

Як зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, Львівщина прихистила сотні тисяч прибульців зі Сходу, які, тікаючи від війни, знайшли тут тимчасовий прихисток.

[Мабуть, ЛОВА щось таки знаж більше, якщо так впевнено стверджує саме про тимчасовість того прихистку. Відомо ж бо: нема нічого постійнішого за... – прим. ЗУНР].

Людям, які оселились на теренах Галичини було б корисно дізнатись не лише про те, де отримати соціальні та медичні послуги, а й де можна провести час та відпочити, йдеться в повідомленні від ЛОВА.

В цьому плані туризм відіграє надзвичайно важливу роль. Активне дозвілля допоможе їм швидше соціалізуватися та сприятиме емоційному розвантаженню, що вкрай необхідно людям.

Зазначимо, Мальтійська служба допомоги — це міжнародна благодійна організація, яка працює у 120 країнах. Зокрема, в Україні вона діє вже 32 роки.

З першого дня повномасштабної війни в Україні МСД надає гуманітарну допомогу, опікується прихистками для переселенців, забезпечує гаряче харчування східнякам, починаючи буквально з залізничних та автобусних двірців, на пунктах перетину кордону, орґанізовує літні табори для дітей-переселенців.

Крім цього, зараз активно працюють 38 пунктів надання психологічної допомоги від МСД.

Також ЗУНР вже згадував, що невдовзі МСД відкриє майстерню з протезування у рамках проєкту Національного реабілітаційного центру «Незламні» (UNBROKEN) на базі Лікарні Святого Пантелеймона (раніше — Лікарня швидкої медичної допомоги).

Намагання Мальтійців просвітити трохи східняків в історії краю, до якого вони прибули – безумовно можна тільки вітати!

Але можна з впевненістю вже наперід сказати, що це вже було понад 30 літо тому назад: і до чого воно призвело?

Про це можна дізнатися зі ЗУНРівської рефлексії – Як ми їздили «будити Схід» і що з цего вийшло

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?