Новини



На Сокальщині переселенці‑східняків привчають до нової праці


У Сокальському професійному ліцеї завершилися короткострокові безоплатні курси з отримання часткової кваліфікації переселенцям.

Цю ініціативу реалізували за підтримки департаменту освіти і науки Львівської ОВА в рамках Програми розвитку ООН та Європейського Союзу у Львівській області.

– З квітня ми активно працювали на базі Львівських закладів професійно-технічної освіти, адже до Львова прибуло багато внутрішньо переміщених осіб, і, щоб влаштуватися на роботу, їм необхідне таке перенавчання, зокрема, йдеться про робітничі професії, які нині дуже затребувані. Згодом на наш запит відгукнувся Сокальський професійний ліцей. Цей заклад має досвід роботи, відповідні ресурси, матеріально-технічну базу, усі умови для реалізації проєкту, – зазначила заступник директора навчально-методичного центру департаменту освіти і науки Львівської ОВА Наталія Рибак.

Вона поінформувала, що для цього сформували групу з 13-ти переселенців‑східняків, які впродовж тижня пройшли теорію і практику за програмою «Бруківник», передає Голос Сокальщини.

Кваліфікаційну роботу оцінили наочно – якісно викладеною бруківкою та бордюром перед входом у гуртожиток ліцею.

– Вважаю такі проєкти зараз дуже необхідні внутрішньо переміщеним особам, адже за невеликий проміжок часу можна отримати нову професію, влаштуватися на роботу і заробляти кошти, а у підсумку — ми розвиваємо економіку країни, – додала Наталя Рибак.

Усі слухачі були забезпечені одноразовим харчуванням, а після завершення  курсів випускники отримали сертифікати державного зразка.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?