Новини



У Львові Мальтійська служба допомоги облаштує майстерню протезування при реабілітаційному центрі «Незламні»


Мальтійська служба допомоги, Львівська міська рада та Перше медичне об’єднання Львова підписали меморандум про співпрацю. Це означає, що на базі першого медоб'єднання створять «майстерню протезування». Попередньо йдеться про 1 мільйон евро інвестицій.

За словами керівника Мальтійської служби допомоги у Львові Павла Тітка, відділок складатиметься із двох частин: приміщення в лікарні, де пацієнтам робитимуть заміри та відбитки, та майстерня, де виготовлятимуть протези.

Зараз персонал майбутнього відділення протезування навчається у спеціалістів з ортопедії в Німеччини.

– Наша мета – аби медики вже були навчені методик користування обладнання, коли доставлять майстерню, – каже керівник Мальтійської служби допомоги у Львові Павло Тітко.

Створенню майстерні протезування посприяв міністр охорони здоров’я Німеччини, якому проєкт Національного реабілітаційного центру «Незламні» презентували на Форумі донорів на початку літа. Проєкт фінансуватиме міністерство закордонних справ Німеччини, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

– Мальтійська служба вже 32 роки працює в Україні. З перших днів повномасштабної війни ми розгорнули масштабну кампанію допомоги для України. І розуміємо, що це буде тривалий проєкт. Адже поранені люди, які втратили руки та ноги, потребуватимуть допомоги упродовж тривалого періоду життя, – каже проґрам-директорка Malteser Жанін Літмайер.

Національний реабілітаційний центр «Незламні» (UNBROKEN) стане першим в Україні центром, де отримувати фізичну, психологічну та соціальну реабілітації зможе щороку 50 тисяч пацієнтів.

Пацієнт не лише отримуватимете тут протез, а й успішно повертатиметься до повноцінного життя.

До проєкту уже долучилися перші фінансові донори: компанії «АТБ», «Symfony Solutions», «Space Art», Група «ПЗУ Україна» та посольство Швейцарії в Україні.

У день презентації проєкту меценати зібрали понад 2 млн євро.

У липні в рамках екосистеми відкрили містечко для вагітних переселенок «Незламні матусі». Тут вже живуть матері із дітьми, що перемістилися зі Сходу до Львова.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?