Новини



На Городоччині планують відкрити ще дві побутові кімнати для східняків


У Городоцькій громаді планують облаштувати ще дві побутові кімнати для переселенців зі Сходу. Цього разу у селах Велика Яромирка та Стара Пісочна. Відповідне рішення прийнято членами виконавчого комітету Городоцької міської ради.

Як пояснила голова Городоцької громади Неоніла Андрійчук, наразі у сільській місцевості проживає чимало людей, які  залишили свої власні домівки на сході чи півдні України.

Та в окремих оселях, де вони мешкають, немає елементарних зручностей. Відтак, аби забезпечити людям хоча б частковий комфорт, вирішено у громаді облаштовувати побутові кімнати, повідомляє Horodok City.

— Розпочинаємо із тих місцевостей, де проживає чи не найбільше внутрішньо переміщених осіб. У побутових кімнатах люди зможуть безкоштовно попрати білизну, попрасувати одяг, прийняти душ, отримати послуги перукаря та швеї, скористатися послугами Інтернету, а також, при потребі, приготувати їжу, — зазначила Неоніла Андрійчук.

Побутові кімнати у селах Велика Яромирка та Стара Пісочна облаштовуватиме Центр надання соціальних послуг Городоцької міської ради.

Наразі у Великій Яромирці проживає 118 внутрішньо переміщених осіб, які потребують отримання санітарно-гігієнічних та соціально-побутових послуг.

До речі, такі центри гігієни у Городоцькій громаді уже успішно функціонують у селах Пільний Олексинець та Кузьмин.

Загалом Городоцька громада однією із перших почала приймати людей, які прибували зі Сходу.

Тимчасовий прихисток на Городоччині знайшло 7000 осіб, із них 3467 — у місцях масового розселення, 600 сімей мешкають у приватному секторі.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?