Новини



На Львівщині покарали прикордонницю, яка допомагала чоловікам втікати від війни за кордон


Встановлено, що 20 та 26 травня, перебуваючи в пункті пропуску “Угринів-Долгобичув”, інспекторка ДПСУ, виконуючи свою роль в угрупованні, не внесла інформації про чотирьох чоловіків до інтеґрованої інформаційно-телекомунікаційної системи “Гарт-1”.

Таким чином, беручи до уваги відсутність правових підстав для перетину кордону військовозобов’язаними громадянами в умовах введеного на території держави воєнного стану, інспекторка ДПСУ сприяла незаконному переміщенню громадян через кордон, що є кримінальним правопорушенням.

Враховуючи щире каяття та беззастережне визнання вини й обставин вчинення кримінальних правопорушень, Личаківський районний суд м. Львова призначив обвинуваченій покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим терміном три роки, пише Lviv Media.

Окрім того, суд скасував запобіжний захід у вигляді застави та задовольнив клопотання заставодавця про перерахунок коштів у сумі 198,4 тис. гривень на спецрахунок зі збору коштів на підтримку Збройних Сил України.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?