Новини



За час воєнного стану прикордонники затримали майже вісім тисяч чоловіків – добра військова бригада


У ДПСУ фіксують зростання кількості порушників кордону на Західному напрямку. При чому – у всі боки.

– Щодо кордону з країнами Євросоюзу та Молдовою. Тут відмічаємо зростання пасажиро-транспортних потоків. Упродовж останнього тижня щоденно фіксуємо середньодобовий показник 100-105 тисяч осіб та близько 23 тисяч транспортних засобів в обох напрямках. В окремі дні пасажиропотік зростає до 120 тисяч. При цьому показник в’їзду наших громадян в останній період переважає — зокрема, за минулий тиждень це понад 60 тисяч осіб плюс, – розповів директор Департаменту охорони державного кордону ДПСУ Леонід Баран.

Він пояснив, що рух на кордоні досить динамічний, і певний час на окремих ділянках можуть створюватись «незначні скупчення легкових автомобілів». У цьому зв’язку посадовець рекомендував громадянам перед плануванням поїздки відстежувати завантаженість пунктів пропуску. Така інформація що три години оновлюється на Фейсбук-сторінці Західного регіонального управління ДПСУ, передає Укрінформ.

Очевидно, «незначними» пан Баран називає кількакілометрові черги, які подекуди вже перевалюють за два десятки кілометрів. Що тут сказати: прізвище зобов'язує...

Водночас доволі значною залишається кількість громадян, яким прикордонники відмовляють у пропуску на виїзд.

Так, за минулу добу повернуто 228 осіб з категорій, які підпадають під обмеження, ще 11 намагалися виїхати за підробленими документами.

Також Баран зауважив, що відчутно зросла кількість порушників кордону поза пунктами пропуску, особливо в Чернівецькій та Закарпатській областях. Тобто в тих краях, де границя має великі ділянки через гори та ліси.

– У серпні прикордонники припинили 278 спроб незаконного перетину кордону, затримавши 460 порушників з категорії так званих ухилянтів. Загалом же за час дії воєнного стану нами затримано близько 8 тис. таких правопорушників, з яких понад 5300 - на зеленій ділянці кордону, – додав директор Департаменту охорони державного кордону ДПСУ.

Вічно ті чиновники не дружать з термінологією.

«Ухилянтом» якраз є пан Баран і йому подібні, бо ж пішов на державну службу явно, що не вчора, але чомусь на фронт не рветься.

А люди, які намагаються перетнути кордон – просто не згодні з дискримінаційною політикою щодо чоловічого населення в Україні. Тим паче, що його і без того менше за жіночу частину країни.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?