Новини



Колишнього міліціянта з Рівненщини підозрюють у колабораціонізмі з русскімі


За роботу на окупантів ексначальнику громадської безпеки УМВС загрожує до 15 років в’язниці. Наразі не більше, ніж «загрожує», бо його вперед треба ще злапати.

Рівненський ексміліціянт отримав посаду в так званім «правоохоронному органі» російського терористичного угруповання «ДНР».

Свій перехід на службу до окупанта він зробив у товаристві ще чотирьох колишніх міліціянтів, але вони всі – «мєсні», тобто уродженці Донбасу.

– За виправдовування дій російської федерації 57-річному полковнику міліції «дісталося» крісло ректора тамтешньої «академії внутрішніх справ імені Дзержинського», – йдеться у повідомленні поліції.

Правда, наша рідна поліція чомусь сором'язливо приховала обличчя русскіх колаборантів. І навіть не зазначила імен‑прізвищ вовкулаків в мундирах.

Мабуть, шкода їм «своїх»: всі ж вихідці з того самого гнізда.

Зрештою: мало, що може статися – раптом самим доведеться перебратися в ДНРівські однострої? Це ж життя...

Втім, видання Espreso Zahid дослідило питання глибше.

Espreso з'ясувало, що ДНРівську «академію» очолює Олег Берест.

З липня 2013 року по 2014 рік він був заступником начальника УМВС України в Рівненській області – начальником міліції громадської безпеки.

У 2014 році члени Люстраційного комітету навіть розглядали кандидатуру Олега Береста на посаду начальника УМВС України у Рівненській області, але незабаром його звільнили, і він повернувся на Донеччину.

Сам Берест родом з міста Шахтарськ Донецької області. Як бойовик терористичної організації, він потрапив у базу Миротворця.

Що, власне, і треба було довести. Не кожен «західняк» є західняком насправді: встигло донбасівських і не тільки зайд  понаїздити, як від 1939 року, так вже й після 2014‑го.

До речі, ця кадрова політика продовжується в Західній Україні й досі, про що ЗУНР не раз вже писав.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?