Новини



Рівненщині трохи дали «відкупного» за працевлаштування переселенців зі сходу


Працедавці, які під час війни влаштували на роботу внутрішньо переміщених осіб, отримали відшкодування від Києва коштом платників податків за кожного такого працівника. Ганяють гроші по колу.

Наразі на Рівненщині 170 керівників підприємств отримали понад 1,5 млн грн. Це відшкодування витрат на оплату праці 324 переселенців, повідомив директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук, пише Volodymyrets.City.

За його словами, найчастіше ВПО працевлаштовують у галузях: оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів; переробна промисловість; охорона здоров’я та надання соціальної допомоги.

Держава стимулює підприємства працевлаштовувати переселенців, компенсуючи керівникам частину зарплати. Таким чином, вирішуємо одразу декілька проблем – зменшуємо безробіття серед вимушених переселенців та даємо поштовх бізнесу до активізації діяльності, – прокоментував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль на Телеґрам-каналі адміністрації.

Програма компенсації витрат на оплату праці ВПО передбачає надання роботодавцям виплати у розмірі 6500 грн за кожного працевлаштованого вимушеного переселенця. Учасники програми отримують таку допомогу впродовж 2 місяців.

Пан Коваль, правда, забув пояснити, що такої тями, як «державні кошти» за природою явища не існує взагалі! Хіба якщо до «державних грошей» лічити порожні папірці, які друкує мільярдами нині Нацбанк України.

Але якщо цим друком знехтувати, то є тільки гроші платників податків, а не якісь абстрактні «державні».

Якщо зважити на те, що зараз здебільшого податки сплачують саме підприємці та самозайняті особи з Західної України, то виходить, що бізнес на Рівненщині отримав відшкодування, по суті, зі своїх власних вже сплачених податків.

Тож можна було просто зробити: знизити за кожного працевлаштованого східняка податковий тиск, скажімо, на той самий зарплатний фонд.

І тоді не потрібно було б ні відшкодувань жодних робити, ні ганяти гроші туди-сюди по рахунках, які заки податково-державне коло оббіжать — то схуднуть вдвоє.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?