Колишнього міліціянта з Рівненщини підозрюють у колабораціонізмі з русскімі

10 серпня 2022

За роботу на окупантів ексначальнику громадської безпеки УМВС загрожує до 15 років в’язниці. Наразі не більше, ніж «загрожує», бо його вперед треба ще злапати.

Рівненський ексміліціянт отримав посаду в так званім «правоохоронному органі» російського терористичного угруповання «ДНР».

Свій перехід на службу до окупанта він зробив у товаристві ще чотирьох колишніх міліціянтів, але вони всі – «мєсні», тобто уродженці Донбасу.

– За виправдовування дій російської федерації 57-річному полковнику міліції «дісталося» крісло ректора тамтешньої «академії внутрішніх справ імені Дзержинського», – йдеться у повідомленні поліції.

Правда, наша рідна поліція чомусь сором'язливо приховала обличчя русскіх колаборантів. І навіть не зазначила імен‑прізвищ вовкулаків в мундирах.

Мабуть, шкода їм «своїх»: всі ж вихідці з того самого гнізда.

Зрештою: мало, що може статися – раптом самим доведеться перебратися в ДНРівські однострої? Це ж життя...

Втім, видання Espreso Zahid дослідило питання глибше.

Espreso з'ясувало, що ДНРівську «академію» очолює Олег Берест.

З липня 2013 року по 2014 рік він був заступником начальника УМВС України в Рівненській області – начальником міліції громадської безпеки.

У 2014 році члени Люстраційного комітету навіть розглядали кандидатуру Олега Береста на посаду начальника УМВС України у Рівненській області, але незабаром його звільнили, і він повернувся на Донеччину.

Сам Берест родом з міста Шахтарськ Донецької області. Як бойовик терористичної організації, він потрапив у базу Миротворця.

Що, власне, і треба було довести. Не кожен «західняк» є західняком насправді: встигло донбасівських і не тільки зайд  понаїздити, як від 1939 року, так вже й після 2014‑го.

До речі, ця кадрова політика продовжується в Західній Україні й досі, про що ЗУНР не раз вже писав.