Новини



Національні парки історичної Волині отримали нове обладнання від ООН


П'ять заповідників та національних парків у Волинській та Рівненській областях отримали нове обладнання від Глобального екологічного фонду (ГЕФ) та Програми розвитку ООН (ПРООН).

Стаціонарні метеостанції, портативні радіостанції, гумові човни та інверторні генератори – це перша партія допомоги, яку надали українським природоохоронцям міжнародні партнери. У її рамках 27 радіостанцій, 15 генераторів, 9 стаціонарних метеостанцій та гумові човни отримали Нобельський Національний Природний Парк, Шацький національний природний парк, Національний природний парк "Прип’ять-Стохід", Рівненський природний заповідник та Поліський природний заповідник.

Нове обладнання допоможе працівникам парків проводити метеорологічні спостереження, фіксувати рідкісні види, а також здійснювати загальний моніторинг біорізноманіття. Фахівці також будуть забезпечені безперебійним електропостачанням на час можливих аварійних відключень.

Передача нового устаткування відбулася у Міндовкіллі за участі першого заступника міністра Олександра Краснолуцького та постійного представника ПРООН в Україні Яко Сіл’є.

“В умовах війни допомога міжнародних партнерів набуває ще більшого значення для захисту українського довкілля. Парки Полісся знаходяться в прикордонній зоні з білоруссю. З початку широкомасштабного вторгнення РФ були спроби їх окупації. Тож перед нами стоїть багато викликів, у тому числі й щодо розмінування територій, а також відновлення екосистем і торфовищ у рамках кліматичного порядку денного. Працівники парків продовжують охороняти нашу природу. Нове обладнання від Глобального екологічного фонду та ПРООН стане суттєвою підтримкою у виконанні ними своїх завдань”, – зазначив Олександр Краснолуцький.

Закупівлю, доставку і передачу обладнання на загальну суму майже 1,5 мільйона гривень ПРООН в Україні здійснила в межах проекту ПРООН-ГЕФ "Сприяння сталому тваринництву та збереження екосистем на півночі України". Наразі команда проекту вже працює над формуванням наступної партії допомоги для забезпечення потреб природно-заповідного фонду Полісся.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?