Новини



Тернопільська облрада: Почаївську лавру треба повернути державі


Відповідне звернення депутати адресували до прем'єр-міністра України, голів Верховної Ради та СБУ, а також до Генерального прокурора України.

На сесії Тернопільської обласної ради депутати проголосували за звернення до Києва щодо повернення комплексу споруд Почаївської Свято-Успенської лаври XVIII-XIX століття до державної власності, та розслідування антиукраїнської діяльності священнослужителів УПЦ МП.

За звернення до прем'єр-міністра України, голів Верховної Ради та СБУ, а також до Генерального прокурора України 21 грудня проголосували 49 депутатів із 50 зареєстрованих.

Як писав ЗУНР, в духовній семінарії УПЦ МП на території Почаївської лаври СБУ знайшла антиукраїнські матеріали. Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини керівника Почаївської духовної семінарії, архиєпископа Шумського Іова Смакоуза, в антиукраїнській діяльності. За повідомлення СБУ, він поширював через соцмережі «дописи», якими принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?