Новини



Садовий не прийшов на Личаківський цвинтар, де вшанували пам'ять полеглих захисників України


З нагоди Дня Збройних Сил України на Личаківському цвинтарі Львова вшанували пам’ять полеглих героїв, які віддали своє життя у боротьбі за Україну. Проте мер Львова на захід не прийшов.

Поминальний захід розпочався з Марсового поля. В ньому взяли участь керівництво Львівської області, духовенство, представники громадськості, а також родини українських захисників.

Навіть у такий день мер Львова Андрій садовий вирішив підкреслити свою "окремішність" і не прийшов вшанувати пам'ять полеглих разом з губернатором Львівщини Максимом Козицьким та головою Львівської облради Іриною Гримак. З іншого боку, широка усмішка Гримак на цвинтарі виглядала, м'яко кажучи, недоречно.

Опісля покладанням квітів та лампадок вшанували пам’ять усіх, хто спочиває на полях почесних поховань.  Учасники заходу також долучилися до спільної поминальної молитви.

Хоча 6 грудня від імені міста Львова було вручено подяки військовим з різних частин та установ, проте Андрія Садового не було і на цьому заході. З нагоди Дня Збройних Сил України було відзначено військових та співробітників Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, військових частин А 0780, А 2166, А 4324, А 0284, А 7391, А 7392, А 7394, А 7393, А 7390, А 1587, А 0363, А 2196, А 1666, Військово-медичного клінічного центру Західного регіону і Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Нагадаємо, 6 грудня українці відзначають День Збройних Сил України. Саме цього дня у 1991 році тому Верховна Рада України ухвалила закон «Про Збройні Сили України». У цей день у Львові та інших містах Західної України відбудуться урочисті заходи з відзначення 31-ї річниці створення ЗСУ. 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?