Новини



У Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП знайшли ноутбук із дитячою порнографією


Під час обшуків у приміщеннях управління Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП на ноутбуці було виявлено порнографічні матеріали за участі неповнолітніх (дитячу порнографію).

За попередніми даними, матеріали не були завантажені з мережі інтернет, а відзняті на відеокамеру. Під час досудового розслідування кримінального провадження вилучена техніка направлена на комп’ютерно-технічну експертизу, за результатами якої планується подальше проведення слідчих дій щодо встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.

УСБУ в Чернівецькій області внесло відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про відкриття кримінального провадження стосовно невстановлених осіб Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви (МП), в діях яких наявні ознаки злочину, передбаченого частиною 1 ст. 301-1 Кримінального кодексу (одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження). 

За даними джерел, йдеться про керівника Чернівецько-Буковинського єпархіального управління митрополита Мелетія (Єгоренка) та секретаря архімандрита Никиту (Сторожука).

Як писав ЗУНР, під час обшуків у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ МП співробітники СБУ знайшли 17-го річного хлопця з церковного хору в ліжку архімандрита, після чого близькі до спецслужби ЗМІ опублікували фото напівоголоених клірика на хориста.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?