Новини



Від 24 лютого до кінця серпня українські матері народили в Польщі 4537 дітей


Про це повідомив у середу, 28 вересня, польський віцеміністр охорони здоров'я Вальдемар Краска. І похвалив українських матерів за проведення до щеплення дітей.

Віцеміністр охорони здоров'я Вальдемар Краска взяв участь у засіданні парламентського комітету з охорони здоров’я, яке було присвячене вакцинації від COVID-19.

Вказуючи на ефективність просвітницьких кампаній, Краска розповів про приклад вакцинації українських новонароджених у Польщі.

– З 24 лютого по 31 серпня в Польщі народилося 4 537 новонароджених, народжених українськими матерями, – сказав заступник голови МОЗ, повідомляє rynekzdrowia.pl з покликанням на аґенцію РАР.

Він нагадав, що ці діти підлягають польському календарю щеплень.

– Дітей, які перебувають у лікарні, потрібно вакцинувати від гепатиту В і від туберкульозу. Спочатку з 20 народжених дітей лише дві матері погодилися на таке щеплення. Ми проводили інформаційну кампанію у вигляді листівок, але також направляли українських лікарів особисто. Сьогодні ми маємо дуже оптимістичну ситуацію – практично 94,2 відсотка новонароджених в Україні щеплені проти гепатиту В, 93 відсотки – проти туберкульозу, – віцеміністр охорони здоров'я Польщі.

Варто зазначити, що народжені діти в Польщі автоматично вважаються «польськими» дітьми. По досягненню повноліття вони, звісно, зможуть вибрати своє громадянство й залишитися або в польському, або ж перейти в українське – за походженням своїх батьків.

Навіть якщо припустити, що хтось з цих новонароджених таки заволіє обрати українське громадянство через 18 років – все одно це буде якийсь незначний відсоток з усіх новонароджених від українських матерів в Польщі від 24.02.2022.

Нагадаємо, що питання демографії та кількості населення в Польщі постійно лунає на порядку денному цієї країни. Польські речники вже не ховаючись потирають руки, що величезна кількість біженців з України їм дозволить відчутно покращити ситуацію з природнім скороченням населення, яке за останнє десятиліття скоротилося на 1,2 відсотка, або приблизно на 0,5 мільйона осіб.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?