Новини



У Варшаві побита українка: йшла в дитсадок по дитину


Громадянка України хотіла забрати доньку з дитсадка у варшавському районі Бемово (Bemowo). Коли вона йшла вулицею, до неї підбігла інша жінка, вирвала з рук телефон, кілька разів вдарила та принизливо обзивала.

Українка Ганна, яка вже шість років живе і працює в Польщі, прямувала до дитсадка за донькою. В один момент на вул. Сілезьких Повстаньців (Powstańców Śląskich), у неї задзвонив телефон, і вона почала говорити своєю мовою.

Тоді на неї напала незнайома жінка. 

— Вона багато разів вдарила Ганну по голові і кричала їй слова: «ти українська повія, шмата грана, вали в Україну, я працюю і плачу податки, тому ти отримуєш 500 плюс», — розповів Onet.pl Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки (ЦМРіКП).

[«500+» — щомісячна допомога на неповнолітню дитину в Польщі — примітка ред.]

На пояснення Ганни про те, що вона теж шість років працює і сплачує податки в Польщі, нападниця не зреагувала і продовжувала бити українку далі. Вона вибила телефон з її рук і не дозволила відібрати вхідний дзвінок, коли задзвонила слухавка. Від чергових ударів по голові у Ганни пішла кров з вуха. Тоді нападниця зірвала з шиї українки золотий ланцюжок.

На допомогу постраждалій українці прийшов чоловік, який знімав подію з балкону. Але оскаженіла нападниця накинулася вже і на нього і подряпала його. Тим часом інша пані, яка проходила повз, викликала поліцію. Аґресорка втікла, хоча Ганна намагалася її затримати.

— Поліція прийняла лише заяву про крадіжку ланцюжка, свідомо нехтуючи питанням про напад за національною ознакою, – повідомляє Центр моніторингу расистської та ксенофобської поведінки.

Проте співробітники цієї орґанізації подали своє повідомлення про злочин, на підставі якого прокуратура порушила розслідування. Тепер жінці, яка напала на українську заробітчанку, може загрожувати ще додаткових п'ять років ув'язнення.

Світлина: ЦМРіКП


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?