Новини



Майже 3 млн грн компенсацій отримали працедавці Тернопільщини за працевлаштування східняків


Разом з тим, в службі зайнятости Тернопільщини й далі триває прийом документів від працедавців на виплату 6500 грн на місяць компенсації за працевлаштування нового працівника з-поміж переселенців зі Сходу.

Станом на 31 серпня 2022 року 153 працедавців звернулися до служби зайнятости області за такою компенсацією на працевлаштування 265 переселенців. Уже профінансовано 2,7 млн грн.

Роботодавці, які працевлаштували прибульців зі сходу, можуть безпосередньо звернутися до підрозділу служби зайнятості, розташованого за їх місцем перебування, або ж подати відповідну заяву через «Портал Дія».

Видання Наш Дім нагадує, що загальна тривалість надання такої компенсації – два місяці з дня працевлаштування.

Програма діє на період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його закінчення. На зазначену компенсацію мають право роботодавці, крім тих, які є бюджетними установами чи фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Отже, якщо так спростити, то київська влада платить за кожного взятого до праці східняка 13.000 гривень.

За якийсь час ці «відшкодовані» працівники почнуть вимагати, до прикладу, русскі ізик в садочках та школах, вже на місцевих радіостанціях та телеканалах, в пресі.

Далі вони почнуть на виборах обирати різних нашвидкоруч перемальованих коммуняк та «реґіоналів» – і робитимуть то вже не десь на Донбасі, а в тій самій Західній Україні.

Ну а за тим почнуть казати, що їх потрібен русскі мір, бо, скажімо, Галицький сьвіт – їм чужий і не затишний.

Ось працедавці самі собі закладають бомбу сповільненої дії. За якихось нещасних 13.000 гривень, які, загалом, і так виплачуються коштом платників податків – серед яких є і ці самі працедавців, що беруть на роботу східняків.

Образно кажучи, цих 13 срібників – навіть не 30 біблійських...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?