Новини



Діти військових і постраждалі від ракетного удару в Чорткові оздоровились в Латвії


24 чортківські дитини перебували на відпочинку в Латвії з 7 по 16 серпня. Проживання, щоденне 5‑разове харчування та всі інші видатки повністю взяла на себе латвійська сторона. Чортківська міська рада ж забезпечувала транспорт.

Невеличке затишне містечко Талсі, гостило в себе на відпочинок 24 дитини із Чортківської громади.

Діти учора виїхали з галицького міста напередодні підписання угоди про побратимство між Чортковом та Талсі.

Її підписали Чортківський міський голова Володимир Шматько та голова Талсійської повітової ради Сандра Петерсоне 9 серпня вже у Латвії, по прибуттю дітей.

На відпочинок до цієї дружньої Балтійської країни їздили діти, чиї батьки є військовослужбовцями, або ж з сімей, що постраждали внаслідок ракетних обстрілів Чорткова в червні цього року.

– Такі вчинки европейських партнерів – найкраща відповідь на запитання «Що таке міста-побратими та для чого це потрібно?». Справжні друзі України, і зокрема Чорткова турботою та допомогою проявили себе в скрутний та страшний час війни, – пояснюють в Чортківській міській раді, пише видання Тернополяни.

– Paldies, Talsu novads! – Дякуємо, край Талсі! – написали латвійською на сторінці Чортківської міськради.

Нагадаємо, від братніх міст Добродзеня, Корчини (Польща), Безьє (Франція) Чортківська громада отримала десятки тонн гуманітарної допомоги для військових та вимушених переселенців.

Водночас міський голова Львова – Андрій Садовий, – більше переймається піаром на Гостомелі попід, Києвом, аніж постраждалими галицькими містечками.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?