Новини



Galiciju остаточно збанкрутували


Львівський суд визнав банкрутом виробника концентрованих соків «Яблуневий дар». Кредитори компанії домагаються повернення понад 12 млрд грн. Київській адміністрації давно вже муляв око цей успішний бренд з Галичини.

Господарський суд Львівської області визнав банкрутом ТОВ «Яблуневий дар», що входив в групу компаній T.B. Fruit львівського бізнесмена Тараса Барщовського, і відкрив ліквідаційну процедуру.

Відповідне рішення суд прийняв 3 серпня, повідомляє видання Finbalаnce. Ухвалу наразі не оприлюднено в реєстрі судових рішень.

ТОВ «Яблуневий дар» спеціалізується на виробництві сокового концентрату і входив раніше у групу T.B. Fruit львівського бізнесмена Тараса Барщовського – одного з найбільших переробників фруктів і ягід в Україні під торговою маркою «Galicia».

Суди у справах про банкрутство ТОВ «Яблуневий дар» тягнулися з 2019 року, також було відкрите кримінальне провадження.

Дивним чином рік відкриття справи проти Galicii збігається з роком приходу до влади зєлєнської команди.

Юристи Т.B. Fruit вважають справу замовною.

Кримінальне провадження щодо «Яблуневого дару» і «Танк Транс» ініціювала фінансова компанія «Інвестохіллс Веста», чий адвокат Антон Пономарьов значиться як потерпілий.

У листопаді 2019 року ця компанія на аукціоні, проведеному Фондом ґарантування вкладів фізичних осіб, викупила права вимоги 6,19 млрд грн боргу «Яблуневого дару» і «Танк Транс» перед ліквідованим «Дельта Банком», а тепер використовує кримінальне провадження в якости важелю тиску на український бізнес.

Однак насправді претензії «Інвестохіллс Веста» носять вельми спірний характер, — йшлося в розслідуванні Zahid.net.

«На сьогодні до нас немає жодних претензій з боку «Дельта Банку» і Фонду гарантування вкладів», – зазначив Тарас Барщовський.

Також він додав, що список боржників «Дельта Банку» можна вільно перевірити, і серед них компаній «Яблуневий дар» і «Танк Транс» немає, так як право вимоги було продано.

І дійсно, згідно з інформацією на сайті Фонду ґарантування вкладів фізичних осіб, за станом на 1 січня 2020 року в списку боржників «Дельта Банку», які повинні повернути борг відповідно до рішення суду, компаній «Яблуневий дар» і «Танк Транс» немає.

В той самий час, стверджують юристи T.B. Fruit, «Інвестохіллс Веста» не може бути потерпілим у даному провадженні, оскільки «Яблуневий дар» і «Танк Транс» ніяких кредитних договорів з цією компанією не укладали.

«Компанії «Яблуневий дар» і «Танк Транс» готові співпрацювати з правоохоронцями, однак виникає сумнів у неупередженості слідчих, про що свідчить спочатку явно замовний характер такого кримінального провадження», – каже Ігор Кулак.

Компанія займала 9-12% світового ринку яблучного концентрату, і кожна 10-я пляшка соку в світі робилася з концентрату T.B. Fruit.

Концентровані соки виробництва T.B. Fruit поставлялися ґлобальним виробникам, як Nestle, PepsiCo, Coca-Cola, Refresco, Eckes-Granini.

Тепер стає зрозумілим, чому інший виробник молочної продукції, який так само використовує в своїй назві ім'я краю – Галичина – нещодавно так показово прогнувся перед за‑Збруччям.

Мабуть, власники цієї «Галичини» гадають, що це зупинить «східного брата» перед тим, аби згноїти ще один успішний бізнес з Галичини.

Гадання на кавовій гущі – тайто дає точніші проґнозування на оглядове майбутнє.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?