Новини



Галичина як завжди: прогнулась під Донбас та регіони


Відома торгова марка «Галичина» вирішила про всяк випадок ще комусь в зайве показати взірцеву галицьку меншовартість: раптом хто її досі не помітив...

В той час, як сильні й гонорові, навіть нечисленні кількісно, народи творять на власнім імені купу брендів, трендів і просто шоубізнес — відомий галицький виробник молочної продукції вирішив піти навпаки: розчинити вибудовувану десятиліттями торгову марку «Галичина» невідомо в чому, не знати для чого і заради кого.

Виробник разом з аґенцією Bickerstaff.756 що відповідає за супровід бренду в цифропросторі, запустили буцім як «дуже вигадливу» кампанію, в рамках якої перейменували молочну продукцію «Галичини».

Тож тепер на упакуваннях торгової марки з'явилися написи «Донбас», «Крим», «Запоріжжя», «Слобожанщина», і так далі. Якраз всі ті регіони, які впритул до 24.02.2022 найбільше підпирали «русскі мір», а подекуди його навіть і зараз не проти стріти хлібом-сіллю.

Правда, є також назви «Буковина», «Волинь», «Закарпаття», «Поділля». Але то, скорше, для того, аби просто до виробника раптом не почали прискіпуватися за такий очевидний східняцкий перекіс.

— Сьогодні ми не кажемо, з якого ми міста, ми просто говоримо «Я з України». Нам однаково болить, коли щось стається на півдні, півночі, сході або заході. Ми любимо кожен квадратний кілометр нашої рідної України. Саме тому ми не можемо зараз говорити тільки про «Галичину». Бо Україна — це 14 різних регіонів, які мають свою унікальність, культурні здобутки та неймовірну природу, — підкреслює стратегиня аґенції Марія Кочуренко.

Ну так: неймовірну природу точно мають. Особливо закопчений Донбас. Та й мільйони біженців зараз як де: хто говорить, що він з України, а хто безбожно кляне дванадцяти поверховим русскім матюччям тих самих Галичан, які, бач, ніяк не хочуть миритися з русскім язиком.

— «Галичина» прийшла до нас з дуже чітким запитом — зробити щось, що підтримає Україну, українців та нашу єдність, — розповідає AIN.UA креативний директор Bickerstaff.756 Ілля Ануфрієнко. — У процесі обговорення та осмислення змін, що сталися з нашої країною після 24 лютого, ідея кампанія в агенції виникла швидко.

За словами Ануфрієнка, у «Галичині» дуже позитивно сприйняли ідею Bickerstaff.756 — від моменту появи запиту від компанії до її запуску пройшло близько двох місяців.

«Вигадники» цього трешу запевняють, що меншовартісна кампанія «Галичини» триватиме ще близько трьох місяців.

З іншого боку: а чого ще можна чекати від «кріатіфщіка» просто з одвіку «галицьким» прізвищем «Ануфрієнко»?

Скидається на те, що Галичиною та Західною Україною загалом знов понукають як не «Ануфірєнкі», так «Арєстовічі»!

Хоча чому: знов? Ще року як від 1939-го...


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?