Новини



Торгували автомобілями, ввезеними для ЗСУ: викрили ще одну групу «благодійників»


Зорґанізував банду мешканець з Дніпра. Зловмисники заснували благодійну організацію, через яку ввезли 135 автомобілів, – продавали їх серед іншого на території Львівської та Івано-Франківської областей.

Орґанізував злочинну оборудку мешканець Дніпра, який заснував благодійну організацію.

Він та його спільники здійснювали виїзди за кордон та під виглядом благодійної діяльності ввозили на територію України автомобілі, отримані як гуманітарну допомогу. 

Задля документування злочинної діяльності угруповання, правоохоронці провели оперативну закупку трьох транспортних засобів у місті Дніпрл.

Крім того, встановлено, що зловмисники торгували автомобілями також на території Івано-Франківської та Львівської областей, повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Під час 30 обшуків за адресами проживання та діяльності фігурантів правоохоронці вилучили  33 автомобілі, ввезені на територію України як «гуманітарка».

Слідчі дії проводяться в межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 201-2 КК України (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги).

Санкції статті передбачають позбавлення волі терміном до семи років з конфіскацією майна.

Злочинну діяльність викрили в результаті спільних дій Державної прикордонної служби, Головного слідчого управління за оперативного супроводу Департаменту карного розшуку та Департаменту кримінального аналізу Національної поліції України.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Офісу Ґенерального прокурора України.

Що ж, має бути якась рівновага: не тільки львівських митців буцім як за незаконний перепродаж автівок затримувати – але троха когось зі східняків за жбари брати.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?