Новини



Львів перегнав Харків за кількістю робочих вакансій


Тепер найбільше місто Західної України входить в першу трійку міст, що найбільше дають пропозицій з працевлаштування.

На сьогодні найбільше вакансій з працевлаштування зосереджено у Києві, Львові та Дніпрі.

У столиці висока активність ринку праці була і до війни, а от Львів витіснив Харків за кількістю пропозицій щодо роботі нещодавно.

Дніпро також тримає позиції, попри те, що розташований неподалік від фронту. Про це повідомляє експертно-аналітичний центр кадрового порталу grc.ua, пише Today UA.

За статистикою, 34% усіх відкритих вакансій у серпні припадає саме на Київ.

Середня заробітна плата у столиці на сьогодні становить 28 700 грн. У січні 2022 року цей показник був вищим – 31 000 грн.

Найбільш високооплачувані фахівці у Києві — це ІТ‑івці – середня ЗП понад 100 000 грн на місяць.

Другу позицію зі значним відставанням утримують спеціалісти з консультування (54 000 грн на місяць у середньому), а за ними йдуть спеціалісти у сферах «маркетинґ, реклама, PR» (середня ЗП 33 000 грн).

Львів відстає від Києва за кількістю вакансій на майже 300%. За даними сайту grc.ua, середня зарплата у місті становить 22 000 грн.

Найбільше заробляють фахівці з IT, інтернету, телекомунікацій, проте їхні зарплати вдвічі нижчі, ніж пропонують спеціалістам у Києві.

На другій сходинці за попитом — фахівці сфери «виробництво та сільське господарство» – середня зарплата 24 800 грн на місяць.

На третій позиції «транспорт та лоґістика» – середня ЗП 22700 грн.

У Львові, як і в Києві, сфера продажу є однією з провідних, на неї припадає 22,2% відкритих вакансій.

Також є робота для представників робітничих спеціальностей. Їх беруть на роботу частіше, ніж маркетологів та рекламників.

Сфери будівництва та нерухомості треті за попитом у Львові, частка їх вакансій становить 11,8%.

Також в десяток затребуваних фахівців у Львові потрапили медики та фармацевти, які не увійшли до найпопулярніших у столиці.

У Дніпрі середня зарплата становить 23 100 грн, що більше, ніж у Львові.

Лідерами із заробітків тут є не ІТ‑івці, а фахівці транспортної сфери. Логісти отримують у середньому 24 900 грн.

На другому місці розташувався «маркетинґ, реклама, PR» майже з таким самим показником – 24 600 грн.

А ось фахівці IT-сфери розташувалися на третій позиції й отримують у середньому 22 400 грн на місяць.

Треба так розуміти, що попри сьогоднішнє відставання від Києва – Львів в оглядовому майбутньому стане найголовнішим діловим містом не тільки Західної, але вже всієї України.

І що довше буде затягуватися війна і триватиме непевність щодо лінії фронту – то більше східняцькі міста втрачатимуть свої монопольні всі остатні 30 літ вагу та впливи.

Станом на сьогодні, як бачимо, Харків вже вибув з перегонів, а середні рівні зарплат між Львовом та Дніпро, по суті, зрівнялися – просто є певний розсинхрон по галузях.

Можна зробити сміливіший прогноз, що невдовзі й сам Київ почне захерівати – як це вже було майже рівно 800 років тому, а затим близько 600 літ назад.

Як то кажуть, буде наука столиці на майбутнє, що не можна відверто упосліджено ставитися ні до Львова зокрема, ні Західної України в цілому – десятиліттями дбаючи тільки про Донбас та східняцькі міста‑мільйонники.

Принагідно нагадаємо, що на Тернопільщині є купа вакансій на некваліфіковану роботу, які просто зачекалися працелюбних рук заробітчан зі Сходу України.

За умови дотримання Закону про державну мову, звісно.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?