Новини



У Мюнхені осквернили могилу Степана Бандери (фото)


У Мюнхені вандали вчергове розмалювали (цього разу - фіолетовою фарбою) пам'ятник на могилі вождя українських націоналістів Степана Бандери. Невідомі намалювали на пам'ятнику серп та молот. Крім цього, місцями є анархістська символіка.

Першим про інцидент повідомив білоруський активіст Алесь Чайчиц. "Могила Степана Бандери у Мюнхені пошкоджена вандалами. Вирішив її вперше відвідати, а там поліція і це видовище", – написав Чайчиц у Facebook.

Користувачі соцмережі негативно поставилися до такого акту самовираження. "Бандера – неоднозначна особистість, у людині було і хороше, і погане. Це не дає права так поводитися з пам'ятником. Нехай пам'ятник Леніну розфарбують, він був катом", – написала Соня Іванова. Керівний директор газети "Санкт-Петербурзькі відомості" Віктор Лур'є написав, що вандалів треба зловити та змусити відмивати пам'ятник. "У нас в Ізраїлі так роблять", – зазначив він.

Зазначимо, що могилу Бандери у Мюнхені оскверняли у березні минулого року. Біля надгробка склали кілька червоних пластикових каністр. Колишній посол України у ФРН Андрій Мельник говорив, що могилу націоналіста "облили невідомою речовиною". "Який сором, що демонізацією Бандери займається не лише московська пропаганда, а й шановні німецькі історики", – прокоментував те, що сталося, Мельник.

Провідника (вождя) Організації українських нацоналістів (ОУН) Степана Бандеру вбили в Мюнхені 15 жовтня 1959 року, його могила знаходиться на цвинтарі Вальдфрідхоф. Історики та політики неоднозначно ставляться до особи Степана Бандери, адже ОУН організувала масові вбивства мирного єврейського та польського населення України.

Українські націоналісти вважають Степана Бандери героєм і організовують у його день народження 1 січня смолоскипні ходи. Посольство Ізраїлю в Україні вважає це антисемітськими проявами, а шанувальників Бандери – прихильниками нацистської ідеології.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?