Новини



У Львові в реабілітаційному центрі "Незламні" відкрили мобільну майстерню протезів


У відкритті майстерні сьогодні, 26 вересня, взяли участь міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, керівник БО "Мальтійська служба допомоги у Львові" Павло Тітко, директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОВА Орест Чемерис, міський голова Львова Андрій Садовий та директор Першого ТМО м. Львова Олег Самчук.

Вартість цього проєкту — близько 1 млн євро. Його реалізували спільно Мальтійська служба допомоги у Львові, Міністерство охорони здоров’я України та Німеччини.

Варто зазначити, що у майстерні допомагатимуть не лише військовим. Наразі більша частина пацієнтів – це цивільні, які постраждали внаслідок військової агресії. Також у майстерні є цивільні, які мають вроджені патології і внаслідок цього потребують протезування.

До реабілітаційної команди майстерні входять лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, ерготерапевт, протезист, реабілітаційна медична сестра і психолог.

Команда співпрацює з хірургом, який оперував пацієнта, для того, щоб підібрати найбільш ефективну програму реабілітації індивідуально для кожного. Протезами забезпечують сама лікарня і донори.

У майстерні працюють і закордонні фахівці, які навчають команду майстерні. Тут вже побували медики з Ізраїлю, Данії, Великобританії і з США.

Як писав раніше ЗУНР, не так давно ві Львові встановили біонічний протез, надрукований на 3D принтері. Його отримав 33-річний Юрій Бахір, який втратив руку внаслідок мінно-вибухової травми.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?