Новини



Корисний досвід Калуша зі східними переселенцями


У Калуші переселенці зі східних областей прибрали площу перед центральною поштою міста.

У червні-липні волонтери Калуша та переселенці зі східних областей разом прибирали у міському парку культури й відпочинку імені Івана Франка, фарбували лавки та огорожі обабіч доріг, облагороджували територію ботанічної пам'ятки природи місцевого значення в Україні «Височанські дуби». А днями прочистили від трави площу біля вузла поштового зв'язку на проспекті Лесі Українки, повідомляють прикарпатські Вікна.

Міська влада висловила вдячність всім, хто долучався, допомагав і всіляко підтримував громадську ініціативу:

— Дуже втішно, що наша громада надзвичайно багата волонтерами змін. А в ці складні часи, як ніколи, ми потребуємо їхньої участі. І ми з вдячністю ставимося до кожної справи, хай навіть маленької, але зробленої з користю для громади.

Сьогодні мова про громадську організацію «Чисті серця — Калуш». Цю назву спільноти дуже різних людей, об’єднаних спільною ідеєю, сподіваємось, вже знає в нашій громаді майже кожен. На їхньому рахунку вже безліч добрих справ, а особливо за п’ять місяців війни.

А залучення внутрішньопереміщених людей до різноманітних суспільно-корисних акцій – взагалі унікальне, мабуть, явище. І це, скоріш за все, наслідок доброї комунікації «Чистих сердець», їхньої чесності та відкритості з людьми, які волею долі опинилися тут і потребували допомоги.

Безперечно, надзвичайно корисний зачин започаткували калушанці. Він гідний до поширення в інших містах та містечках Західної України, де сукупчені великі кількості переселенців зі сходу: вони також можуть корисно прислужитися громаді, що їх прийняла.

Зрештою, під час суспільно корисних робіт й мова легше буде переселенцями вчитися. Бо ніщо так не об'єднує людей, як спільна праця.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?