Новини



Західноукраїнські вина отримали нагороди найбільшого світового конкурсу


Це продукція винарень Закарпаття, Хмельниччини , Львівщини і Тернопільщини.

57 вин, вироблених в Україні, отримали медалі на щорічному всесвітньому конкурсі Decanter World Wine Awards. Серед них – вино з винарень Львівської, Тернопільської, Хмельницької і Закарпатської областей. Про це ідеться на сайті конкурсу.

Винарня Chateau Edem, що працює в селі Стрілки на Львівщині, отримала бронзову медаль за вино Muscaris.

Вино Богдана Палія Cavetcina Sauvignon Blanc, що виготовляється з винограду, який росте на схилах Бакоти і виробляється у Кам’янець-Подільському районі Хмельниччини, отримало бронзову медаль конкурсу.

Бронзову і срібні медалі отримала винарня «Зелениці» із села Боришківці на Хмельниччині. Журі відзначило їхні вина Muscat і Riesling відповідно.

Також бронзу отримали одразу два продукти – Amber сіRcle та Saperavi’s Face – від «Татової винарні», що розташована в Гусятині на Тернопільщині.

Три бронзові медалі за вина Terra Rosso, Traminer і Alia Terra отримала закарпатська винарня Terroir.

Одразу п’ять медалей – три срібних і дві бронзові – отримала закарпатська винарня Chateau Chizay.

Довідка

Decanter World Wine Awards – це світовий конкурс, що у 2024 році відбувся вже 21-й раз. Цьогоріч у ньому взяли участь близько 18 тисяч зразків вина з 57 країн світу, що наосліп оцінювали 243 експерти із 33-х країн.

Лідерами галузі, відповідно до цьогорічних результатів конкурсу, залишаються Франція, Австралія, Італія та Іспанія. Загалом вина, вироблені в Європі, отримали найбільше золотих медалей від журі – 458.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?