Новини



Східняк виманив у мешканців Бучача 2 млн грн під приводом допомоги для ЗСУ


Під час розслідування тернопільські поліцейські задокументували вісім епізодів шахрайських дій 30-річного прибульця з Київщини.

30-річний житель Київської області переїхав в місто Бучач на Тернопільщині після повномасштабного вторгнення як переселенець. Чоловік спочатку заприятелював з місцевими бізнесменами і зумів налагодити довірливі стосунки. Після того почав під різними приводами виманювати в них гроші. За інформацією активіста з Бучача Романа Довбенка, йдеться про Богдана Радько-Гагінаву.

Поліцейські з’ясували, що першим в шахрайську пастку потрапив житель Бучача, який позичив киянину 6 тис. доларів на купівлю авто. Гарантію, що шахрай поверне гроші, мав стати сам автомобіль, який зловмисник у сервісному центрі зареєстрував на позичальника. Однак виявилося, що чоловік потім перепродав транспорт, а борг жителю Бучача повернув лише частково.

Наступним постраждалим став ще один житель Бучача. Шахрай виманив в нього гроші на пальне.

«Довірливий бучаччанин віддав жителю Київсщини майже 7 500 американських доларів на придбання пального за дешевими цінами. Всієї суми й цієї позики він так і не отримав, заявивши згодом про збитки на понад пів мільйона гривень», – повідомили в поліції Тернопільщини в п’ятницю, 15 березня.

Серед потерпілих – ще один бучацький волонтер, котрому киянин пообіцяв пригнати з-за кордону автомобілі для ЗСУ. Взявши у потерпілого 12 000 доларів та 2 500 євро шахрай зник з Бучацької громади.

Правоохоронці з’ясували, що від рук 30-річного чоловіка потерпіло ще п’ятеро жителів Бучача. Вони віддали йому кошти за можливість перетнути кордон, дешеве пальне, або ж просто позичивши. Загальна сума заявлених потерпілими збитків склала майже два мільйони гривень.

Поліцейські оголосили в розшук шахрая і затримали його у Львові. Чоловіка помістили під варту. 30-річному киянину повідомили про підозру ч. 2 та 3 ст. 190 КК України (Заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене повторно та що завдало значної шкоди потерпілим). Зловмисникові загрожує до восьми років позбавлення волі.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?