Новини



Військовий із Львівщини виманив гроші нібито на поховання побратимів та уник покарання


Шахрай продовжує служити в одній з військових частин на Львівщині, адже суд призначив йому тільки умовне покарання.


Яворівський районний суд Львівщини виніс вирок військовому Миколі П. за шахрайство – сержант виманював гроші нібито на поховання побратимів та потреби військової частини. Суд призначив йому три роки тюрми, але звільнив від покарання з річним іспитовим терміном.

Як вказано у вироку суду, який винесли у березні 2024 року, уродженець Львівщини, сержант Микола П. служить у одній з військових частин на посаді інструктора навчального механізованого взводу. Військового обвинувачували у шахрайстві, бо він виманював гроші нібито на поховання своїх побратимів, які загинули на фронті, а також на потреби військової частини.

У вироку зазначено, що у вересні 2023 року Микола П. спілкувався із чоловіком у Viber, ввів його в оману щодо свого місця служби та виманив 5000 грн нібито на поховання загиблих на фронті побратимів. Гроші чоловік перерахував на банківських рахунок військового. Після цього, у листопаді 2023 року, військовий знову звернувся до цього чоловіка та попросив надіслати гроші на дизельне пальне, яке потрібне для евакуації поранених військових. Шахрай отримав 800 грн на банківську картку і використав гроші на власні потреби.

Микола П. уклав угоду про визнання винуватості з прокурором. Справу розглянув суддя Дмитрій Поворозник, який призначив військовому три роки тюрми, але звільнив від відбування покарання з річним іспитовим терміном. Вирок ще можна оскаржити.

 


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?