Новини



Зеленський викликав Дуду і Туска на кордон


Президент України Володимир Зеленський закликав польського президента Анджея Дуду та прем’єр-міністра Польщі Дональда Туска приїхати до польсько-українського кордону.

Туди ж до 24 лютого мають прибути члени українського уряду. Про це у середу, 21 лютого, заявив Володимир Зеленський у своєму зверненні.

«Я доручив нашому уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між нашими державами. І я прошу тебе, Дональде, пане Премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане Президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити», – заявив Володимир Зеленський.

Також президент повідомив, що готовий бути на кордоні спільно з українським урядом. Володимир Зеленський закликав Європейську комісію зберегти єдність в Європі та запропонував, щоб на кордон з Україною та Польщею приїхав і представник Єврокомісії.

«Ми бачимо й надмірну та несправедливу політизацію зараз, через яку спільні досягнення можуть почати розсипатися. Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь», – сказав президент.

Як повідомляв ЗУНР, у Польщі та на кордоні з Україною тривають протести польських аграріїв, які з кожним днем посилюються. 20 лютого поляки повністю заблокували рух трьома пропускними пунктами між Польщею та Україною. Згодом мітингарі все ж послабили обмеження руху, проте продовжують акції протесту у шістьох КПП на українсько-польському кордоні.

Варто відзначити, що на одному з плакатів, які польські фермери розвісили на своїх тракторах, був напис: "Путін, наведи порядок і в Україні, і в Брюсселі, і з нашими урядовцями". Поруч з ним був прикріплений прапор СРСР


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?