Новини



Міністр сільського господарства Польщі вибачився за дії польських фермерів на кордоні


Міністр сільського господарства і розвитку села Польщі Чеслав Секерський вибачився за інцидент з розсипаним зерном на кордоні з Україною.

«Від імені польських фермерів я прошу вибачення за такий вчинок відчаю та прошу з розумінням ставитися до їх надзвичайно важкої ситуації. Я також усвідомлюю, що торгівля йде в обидві сторони, і ми також експортуємо в Україну», – йдеться в коментарі Чеслава Секерського, розміщеному на урядовому порталі Польщі.

За словами Чеслава Секерського, дії польських фермерів – неправильна форма протесту. Але він зауважив, що такі методи використовують фермери в різних країнах. Він також заявив, що фермери Польщі «перебувають у дуже складній економічній ситуації».

«На початку весняно-польових робіт у них немає грошей на закупівлю добрив та засобів захисту рослин. Важко не зрозуміти їхній відчай. Я прихильник діалогу та прямої розмови як найкращої форми вирішення складних проблем», – йдеться у повідомленні.

Чеслав Секерський також зауважив, що польське міністерство сільського господарства веде перемовини із українськими колегами під час яких вони хочуть «обмежили надходження товарів, які порушують стабільність агропродовольчих ринків».

Як повідомляв ЗУНР, у неділю, 11 лютого, польські фермери, які протестують на кордоні з Україною, зупинили у пункті пропуску «Дорогуськ – Ягодин» три українські вантажівки та висипали з них зерно, яке везли на експорт. Замки причепів вантажівок поляки розрізали болгаркою.


Щоб першим дізнаватися новини із Західної України, Польщі та світу, приєднуйтесь до Телеграм-каналу ЗУНР


Поширити:

Опитування

Коли Ви святкуватимете Різдво Христове?